top of page

İstanbul’da ikamet izni almak kolaylaşıyor mu?



Bilindiği gibi İstanbul göç idaresi Nisan 2018 başlarından itibaren Turizm amaçlı kısa dönem ikamet izinlerinde tavır değişikliğine gitmiş başvuru esnasında istenilen evrakların sayısı arttırmış ve neredeyse turizm amaçlı ikamet izni verilmesi durdurmuştu.


İstanbul Göç idaresinin bu tavır değişikliği turizm amaçlı ikamet izni almak isteyen binlerce yabancı uyruklu kişiyi zor durumda bırakmıştı.


İstanbul Göç İdaresi yeniden bir tavır değişikliğine gidiyor. Eylül 2018 ortalarından bu yana İstanbul Göç İdaresi ilk kez kısa dönem turizm amaçlı ikamet izni başvurusu yapacak kişilerden artık eskisi gibi apaostiili sabıka kaydı, gelir belgesi, sağlık raporu, belediyeden alınacak numarataj yazısı, tapu devam yazısı gibi belgelerin başvuru dosyasına eklenmesini zorunlu tutmuyor.


Yeni uygulamada ilk kez ikamet izni başvurusu yapacak yabancı uyruklu kişilerin aşağıdaki belgeleri hazırlaması yeterli olacak.

Buna göre;

  • Geçerli bir pasaport,

  • 4 adet resim,

  • Sağlık sigortası,

  • Kira kontratı ve Türkiye’den alınacak sabıka kaydı.

Ancak başvuru esnasında Göç İdaresinin sizden ek belgeler isteyebileceğini unutmamanız gerekir. Ayrıca başvurunun yapılması ikamet izni alacağınız anlamına da gelmemektedir.

İstanbul Göç İdaresinin evrak talebindeki bu tavır değişikliğinden turizm amaçlı ikamet izinlerinin artık eskiye nazaran daha kolay verileceğini anlıyoruz. En azından gelişmeler de bu yönde.


Detaylı bilgi ve ikamet izni başvurusu yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin doğru başvuru ve dosya hazırlığı için ofislerimize gelmeleri yeterli olacaktır. İkamet izni almak isteyen yabancı kişileri ofislerimize bekliyoruz.

Sorularınız için çalışma saatleri içerisinde bizi arayabilirsiniz.


Çağrı merkezi: 08505320309

Merkez Ofisimiz: 02167061224

Mecidiyeköy Ofisimiz: 02129633424

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page