top of page

Türkmenistan vatandaşlarının resmi evlilik işlemleri...


Bu yazımızda Türkmenistan vatandaşlarının Türkiye’de resmi evlilik işlemleri sırasında yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini ele alacağız.


Bilindiği gibi yabancı uyruklu kişiler Türk vatandaşları ile resmi evlilik yapmak için Nikah dairelerine başvuru yaptıklarında kendilerinden;


[if !supportLists]1. [endif]Ülkelerinden veya konsolosluklarından temin etmeleri gereken apostilli doğum ve bekarlık belgesi,

[if !supportLists]2. [endif]İkamet izni,

[if !supportLists]3. [endif]Eşler için sağlık raporu,

[if !supportLists]4. [endif]Pasaportun noterden tastikli tercümesi ve son olarak da dörder adet resim istenmektedir.


Türkiye’de ikamet veya çalışma izni olan Türkmenistan vatandaşları resmi evlilik işlemleri için kendilerinden istenilen belgeleri tenim etme konusunda genellikle sorun yaşamıyorlar. Dosyalarını eksisiz hazırlayanlar resmi evlilik işlemlerini kolayca yapabiliyorlar.


Ancak vize ihlali olan Türkmenistan vatandaşları resmi evlilik yapabilmek için kendilerinden istenilen belgeleri temin etme konusunda büyük sıkıntı yaşıyorlar resmi evlilik işlemlerini gerçekleştiremiyorlar.

Çünkü Türkiye’de yasal olarak kalmayan, yani ikamet izni olmayan Türkmenistan vatandaşları kendi ülkelerinin konsolosluklarından doğum ve bekarlık belgesi alamıyorlar.


Bu belgeleri ülkelerinden temin etmek için Türkmenistan'da yaşayan yakınlarına vekaletname gönderenler de ne yazık ki bir sonuç alamıyor. Çünkü Türkmenistan'daki adalet bakanlığı özellikle bekarlık belgesini kişinin kendisi olmadan legalize etmiyor.


Peki Türkiye’de yaşayan ve özellikle vize ihlali olan ve ikamet izni olmayan Türkmenistan vatandaşları bu belgeleri temin edemedikleri için resmi evlilik yapamayacaklar mı? Aile ikamet izni alamayacaklar mı?



Endişe etmeyin. Hiç bir şey imkansız değildir. Bu problem zor, ama çözülebilir bir problemdir. Modum Danışmanlık Bu güne kadar çok sayıda vize ihlali olan yani ikamet izni olmayan Türkmenistan vatandaşının Türkiye’de resmi evlilik yapmalarına ve aile ikamet izni almalarına olanak sağlamıştır. Siz de Türkiye’de resmi evlilik işlemleriniz için Modum Danışmalığı tercih edin.

Unutmayın Modum Danışmanlık size her zaman doğru ekonomik ve yasal çözüm önerileri sunar.


Çağrı Merkezi: 08505320309

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page