İkamet İzni Nasıl Alınır 2019
Yabancılar ile ilgili bilgilendirmelerimize devam ediyoruz. Bu yazımızda Türkiye’de ikamet izni almak için süreç nasıl işliyor? Bu konuya değineceğiz.
Türkiye’de vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden daha fazla kalacak yabancıların ikamet izni alması zorunludur.
Bütün ikamet izni başvuruları sadece e-İkamet sistemi üzerinden yapılmaktadır. İkamet izni başvurunuzu yaptıktan sonra Türkiye’de kalış amacınıza bağlı olarak sizden istenilen belgeleri hazırlayıp size verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğunuz ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gitmelisiniz. Randevunuza gitmeden önce e-ikamet sistemi üzerinden ikamet izni harcınız da ödeyebilirsiniz. İkamet izni harçları kişinin ülkesine ve talep ettiğiniz ikamet izni süresine göre değişiklik göstermektedir.
İkamet izni başvurunuzu vize süreniz içerisinde yaptıysanız ve eksik evrağınız yok ise evraklarınız ikamet izni başvurunuz en geç 90 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz değerlendirilmek üzere görevliler tarafından düzenlenen bir belge ile sizden teslim alınır.
Göç idaresi en geç 90 gün içerisinde başvurunuzun sonucu hakkında size bir SMS gönderecektir.
Eğer ikamet başvurunuz Göç idaresi tarafından olumlu değerlendirilmişse ikamet izni kartınız PTT kargo ile adresinize gönderilir.
İkamet izni başvurunuz olumsuz sonuçlanmış ise vize sürenizin sonunda veya vize süreniz dolmuş ise en geç 10 gün içerisinde vize ihlalinden kaynaklı para cezanızı ödeyerek Türkiye’den çıkış yapmanız gerekir.
Modum Danışmanlık yabancı uyruklu kişilerin ikamet izni işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Sizde iş işten geçmeden ikamet izni almak için binlerce müşterimiz gibi Modum Danışmanlığı tercih edin. Unutmayın Modum danışmalık size her zaman doğru ekonomik ve yasal çözümler sunar.